پنجمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی   پیشرفت

الگوی پایه   پیشرفت

بیست‌ونهم و سی‌ام اردیبهشت‌ماه 1395
کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
 
 



فراخوان کنفرانس محورهای کنفرانس پیام رئیس مرکز پیام دبیر کنفرانس فهرست نویسندگان فهرست مقالات جست‌وجوی مقالات بروشور کنفرانس

پیام رئیس مرکز


باسمه تعالي

تمدن‌های بزرگ عموماً بر پایه مبانی نظری و به همت مردمانی تمدن‌ساز و با بهره‌گیری از قابلیت‌ها و امکانات سرزمینی متولد و مستقر شده ‌است. اسلام با تأکید ویژه برعقل، علم، معنویت، عمل صالح و دیگر مفاهیم متعالی، زیربنایِ تمدنیِ مستحکمی را به پیروان خویش عرضه می‌دارد. مردم ایران با اعتقاد به این مبانی، علیرغم تحولات آشوبناک درونی و بیرونی سده اخیر، در طول تاریخ طولانی خود با رویه انباشت و ارتقای تدریجی داشته‌های خویش و جذب و هضم شگرف دستاوردهای مفید دیگران و روحیه بلندپروازی و پایمردی(1) و یارایی(2)، در شمار ملت‌های تمدن‌ساز جهان شناخته شده‌اند. جغرافیای سیاسی ممتاز، وفور منابع طبیعی و تنوع کم‌نظیر اقلیمی نیز سرزمین پهناور ایران را زادبوم تمدن‌‌های بزرگ، و مستعد تمدن‌پروری ساخته است. اما نه ملت ما، و نه سرزمین و محیط پیرامونی آن خالی از کاستی‌ها و دشواری‌های عظیم در راه پیشرفت تمدنی نیست.

اگر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بتواند بر اساس مبانی و آرمان‌های اسلامی و با توجه به فرهنگ و روحیات برجسته مردم ایران، شکوفاسازی قابلیت‌های ماندگار ملی را در راه رفع موانع و نیل به افق مطلوب طراحی کند، امید آن هست که با عزم استوار و تلاش مدبرانه و بلند مدت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی، تحولات اجتماعی به سوی آن افق‌ متمایل شود و به تدریج بارقه‌های تمدن نوین اسلامی از این سرزمین پرتو افکن گردد.

پنجمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به نقد و ارتقای پیش‌نویس اولیه الگو پایه پیشرفت اختصاص یافته است. پیش‌نویسی که با استفاده از تحقیقات و مطالعات متعدد از جمله در خصوص اصول راهنما و نقشه‌راه تهیه و تدوین الگو؛ مفاهیم، مبانی، آرمان‌ها و ارکان پیشرفت؛ مسائل اساسی ایران؛ آینده پژوهی انقلاب اسلامی؛ قابلیت-های ماندگار ملی؛ واکاوی نظریه‌ها و تجارب توسعه؛ آسیب‌شناسی اسناد برنامه‌ای کشور و تحلیل تاریخی تحولات ایران تهیه شده است. این پیش‌نویس فقط در جریان تعاملات فکری اصحاب‌نظر است که به نصاب لازم به لحاظ اتقان اسلامی و علمی و کاربردی خواهد رسید. هر فراز از سند الگوی پایه، مستند به متون پشتیبان و حاصل تحقیقات و مباحثات علمی عمیق است و در فرآیندی روشمند تهیه شده است. از نقادان و مقترحان گرامی انتظار دارد با آگاهی از این فرآیند و به تناسب تخصص خود با مراجعه به گزیده و چکیده حدود چهل هزار صفحه متون مدون پشتیبان، به ارائه نظرات ارزشمند خویش بپردازند تا گامی فراتر نهاده شود.

از مؤلفان و داوران مقالات و کمیته علمی و هماهنگی و دبیر محترم کنفرانس سپاسگزار و بخاطر توفیق آنان در برگزاری کنفرانس به درگاه پروردگار شکرگزارم.



صادق واعظ‌زاده
رئیس شورای‌عالی و رئیس
مرکز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت



(1) یاری، میانجی‌گری، شفاعت (فرهنگ عمید)
(2) توانایی، طاقت، جرأت، دلیری (فرهنگ معین)

تمامی حقوق مادی و معنوی این لوح فشرده متعلق به مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.